Kaffe med kokosolja/kokosfett | CityFitness Personlig Träning

Kaffe med kokosolja/kokosfett

Genom Facebook och andra sociala medier har jag upptäckt att det finns många som dricker kaffe med kokosfett. Tydligen så finns det en hel del recept därute på detta fenomen som härstammar från LCHF-rörelsen, om man vill kalla den så…

Själv är jag ingen förespråkare av LCFH av rent personliga skäl, men det här konceptet kan vemhelst anamma.

Hur fungerar det?

oil_being_added_w640

Kokosfett består till mestadels av fettsyror, i det här fallet MCFA (medium chain fatty acids). Dessa upptas direkt av levern, som minskar behovet av att producera glukos samt att behålla fettet. Kost som är rik på MCFA har även visat sig öka energi och förbränning. När dessa fettsyror tas upp av levern produceras ketoner, som kan användas som energi av de flesta celler i kroppen. Det är orsaken till att det är bra för förbränning -kroppen använder sig av ketoner som energikälla och ditt standardbränsle (kolhydrater, fetter) förbränns av kroppen.

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fettsyra

Hur gör man?

Eftersom jag personligen inte förespråkar LCHF här på denna sida så väljer jag att inte publicera de fettrika recepten som cirkulerar runt på nätet, där det bl.a ingår smör i kaffet. Istället rekommederar ajg följande som ett mellanmål eller enbart ett hälsosamt tillskott till kaffet:

1 tesked kokosfett till ditt kaffe

That’s it!

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *