Liniment för att maximera din träning! - City Fitness PT

Liniment för att maximera dina träningsresultat!

Linimentbutiken

Har fått möjligheten att prova på olika liniment, för att optimera min träning samt minimera skaderisken. Det finns flera sätt att använda liniment, före, under och efter träning. Dessa liniment kommer från linimentbutiken.se, återförsäljare av bl.a Counterpain samt det världskända NammanMuay Liniment som används av proffsatleter världen över.

Counterpain

Counterpain är ett liniment i form av en kräm som lindrar värk, smärta och stelhet i muskler och leder. Det är en produkt välkänd i Asien (Thailand, Japan & Malaysia) och har fått en stor publicitet inom självförsvarssporter. Linimentet kan även användas i samband med fysisk aktivitet, innan, under och efter rörelse.

Counterpains effekter

Counterpain ger en avslappnande och värmande effekt på musklerna. Den kan användas på spända, värkande och stela muskler och leder. Krämen kan även användas i förebyggande syfte innan, under och efter träning för att undvika sträckningar och liknande skador.

NammanMuay – Muay Thai Oil

MUAY Thai Boxing Liniment är ett liniment i form av olja som är välkänd världen över inom självförsvarssporter (Muay Thai, Thai Boxning, MMA m.m.). Namman MUAY linimentolja är speciellt framtagen för att användas i samband med fysisk aktivitet och används flitigt inom elitidrottare på världsmästarnivå.

NammanMuays effekter

Namman Muay Thai boxning linimentoljan kan användas innan träning, under träning och efter träning/fysisk aktivitet.

  • Innan träning: Värmer upp muskler och leder, minskar risken för muskelsträckningar, stukningar och bristningar.
  • Under träning: Öppnar upp och ökar syreupptaget genom bihålorna, ökar rörligheten, lindrar smärta.
  • Efter träning: Underlättar återhämtning, bidrar till ökad avslappning i muskler och leder.

Min erfarenhet

Jag har haft problem med axlarna ett tag och är just nu i rehab. Jag använder mig flitigt av Counterpain, som ger mig den värmande effekter jag behöver för att slippa stelheten och värken som kommer när jag tränar. Muay Thai Oil har jag använt under träning, den värmer upp bra utan att värma för mycket, vilket kan vara fallet för Counterpain.

Däremot så rekommenderar jag båda produkter. Counterpain bör användas efter träning, medan Muay Thai Oil bör användas under.

Se alla produkter från Linimentbutiken.se här

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *