Maca - mitt favorittillskott | CityFitness Personlig Träning

Maca – mitt favorittillskott

De som känner mig är vid den här tidpunkten bekanta med Maca. Det har länge varit min favorit vad gäller tillskott. Låt mig förklara varför.

Maca – naturlig energi

maca

Maca är en rotfrukt som växer högt uppe i Anderna, på 4000m höjd. För er som känner till eller har provat ginseng så har den liknande egenskaper/effekter – fast i min mening avsevärt mycket bättre! Maca är mycket näringsrik då den både är rik på B-vitaminer, C-vitamin och tokoferoler (E-vitamin) och essentiella mineraler som järn, kalcium, mangan och så vidare. Dessutom innehåller Maca höga doser av för människor viktiga aminosyror (protein).

maca root powderMaca är en ”adaptogen” – vilket innebär att den anpassar och förbereder kroppen samt hjärnan till ökad belastning och ”normaliserar” kroppens funktioner oavsett i vilken riktning belastningen/stressen verkar. En adaptogen gör kroppen mer anpassningsbar så att kroppen och hjärnan lättare och snabbare kan reagera på ett konstruktivt sätt vid belastning.

En adaptogen ”tränar” kroppen att klara ökad belastning, stressen blir inte lika skadlig. Trots stressen kan kroppen fungera normalt – vilket är väldigt viktigt för aktiva människor eller personer som ofta befinner sig i stressrelaterade situationer.

Värt att notera – Maca och liknande (ginseng, rysk rot m.m.) är inte stimulantia (exempelvis koffein). Du uppnår pigghet och vakenhet på ett annorlunda sätt än med ”traditionella” uppiggande tillskott.

 

Fördelar vid träning

Det vi kan utläsa från ovan är att Maca otvivelaktigt hjälper till vid träning. För mig så hjälper Maca till när det kommer till den vardagliga energin. Jag är pigg genom hela dagen även om föregående dag bestod av mycket arbete och hård träning. Dessutom så känner jag mig redo för träning nästintill varje dag, vilket är bra om man har en tävling eller en diet att hålla.

Ett alternativ till BCAA/EEA

Maca är fullt av aminosyror och mineraler, vilket gör att det fungerar bra som en laddning innan träning och möjligtvis även under träningen. Piggheten och vakenheten som man upplever av Maca är likvärdig den man känner när man intar kosttillskott i form av BCAA/EEA. Värt att tänka på!

Personliga erfarenheter

Maca har hjälp mig i följande :

  • Vakna till snabbare på morgonen
  • Fokusera mer på arbete
  • Genomgående energi varje dag
  • Träna bättre
  • Återhämta mig bättre
  • Mindre stress

Så jag skulle vilja rekommendera detta tillskott till alla, ni kommer känna er som supermänniskor!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *