Spirulina - otroligt bra kosttillskott | CityFitness Personlig Träning

Spirulina – otroligt bra kosttillskott

I mitt arbete som personlig tränare och livet som en aktiv träningsperson har jag stött på många olika typer av kosttillskott. Från de traditionella proteintillskotten till de mer udda vegan/vegetariska tillskotten som börjar bli populär. Spirulina är en av dem!

Spirulina är en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein och klorofyll.

Spirulina

Spirulina härstammar ifrån Central-Amerika och Afrika och är en av de första fotosyntetiska organismerna på jorden. Spirulina är en blå-grön mikroalg som lever i både sötvatten och hav.

På 1940-talet skall en fransk antropolog vid namn Dr. Creach ha funnit att Kanembi stammen vid Lake Chad i Norra Afrika hade en ovanlig kost. Kanembi stammen åt förvånansvärt mycket alger från sjön och ryktet spred sig om denna spännande föda.

I spirulina hittar du bl.a:

Järn
Bra för syresättningen, minnet och koncentrationen.
Färgpigment
Fungerar bland annat som antioxidanter.
GLA
Bra för huden och cellernas membran.
Vitaminer
Alla vitaminer utom C och D.
Aminosyror
I stort sett alla nödvändiga aminosyror.
Mangan
Bra för det antioxidantiska försvaret.
Krom
Minskar sötsaksbehovet

Förutom en massa näringsämnen så innehåller Spirulina en massa protein! Per 100g kan du få så mycket som 60-80g protein! Fullspäckat med aminosyror – denna alg gynnar din träning på många olika sätt!

Själv tar jag det som ett kosttillskott ungefär på samma vis som man använder BCAA. Det gynnar din kropps proteinsyntes på liknande sätt!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *