Vad Är Street Workout? - City Fitness PT Malmö

Vad är Street Workout?

En fråga som är svår att besvara….

Det är nämligen så att street workout är en tämligen ny sport/fysisk aktivitet. Det är svårt att definiera exakt vad som är street workout eftersom inom begreppet finns det väldigt mycket förhållningssätt till träningsformen, olika träningsstilar och olika träningsfilosofier.

Vad är street workout?

För mig, här på City Fitness PT så är street workout en simpel träningsform som går ut på att använda kroppen som träningsredskap. Kroppsviktsträning med en särskild inriktning i att vara ”hård” om jag får ge min insyn i det hela. Intensiv träning med höga repetitioner och/eller med färre repetitioner för att man lägga extra vikt på sin egen kropp (viktväst, viktbälte).

Idag så råder det dock inte konsensus över vad som faktisk är street workout. Det finns dem som tränar för att lära sig avancerade tricks, andra för att de tycker om träning och inte bryr sig så mycket om att klara av avancerade tricks. Olika grupper bildas där alla gör ”sin grej” och respekteras eller ogillas för det.

Det är en väldigt ung ”sport”/träningsform som inte lyckats organisera sig på samma sätt som exempelvis crossfit eller liknande har gjort…

Med stor sannolikhet så kommer street workout i framtiden att vara ett samlingsnamn för många olika träningsstilar, där man kan välja vilken väg man vill gå efter egna preferenser. Det är/kommer vara följande:

  • Kroppsviktsträning
  • Gymnastiska övningar
  • Parkourövningar (tricks)
  • Kroppsviktsträning med extra vikt (viktväst eller viktbälte)

City Fitness och Street Workout

Jag gillar all form av kroppsviksträning men håller mig borta från tricks. Det är i min mening inte funktionellt och det hör inte hemma i fitnessvärlden där det primärt ska handla om träning och kondition. All form av träning är bra, så länge det faktiskt är träning det handlar om. Annars hör det hemma någon annanstans.

Kolla gärna in hur jag och laget Barzoholics tränar

Alla mina kunder tränar exklusivt kroppsviktsträning! Hör av dig!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *